Novi Operaattorikunnossapito

Operaattorikunnossapito on Novi-kunnossapitojärjestelmään liitettävä optio.

Capture7

Käyttäjäkunnossapito yleistyy ja sen on havaittu vähentävän tuotannon laitteiden ja koneiden vikaantumista merkittävästi. Käyttäjän tekemä huolto voi olla esimerkiksi koneen ympäristön puhdistus, voiteluöljyn tarkistus tai koneen kuntoon liittyviä tarkistuksia.

Tuotannon operaattorit ovat ennakoivan kunnossapidon tärkein tuki ja lähde. Jatkuvasti konetta operoivat ja tarkkailevat operaattorit tuottavat työpyyntöinä ja vikailmoituksina arvokasta dataa ja havaintoja kunnossapidolle. Usein tuotannon operaattori pääsee kiinni vikaan ennen kuin se aiheuttaa ongelmia. Järjestelmän avulla voidaan kerätä talteen arvokasta dataa jo alkavista vioista.

Operaattoreille voidaan määritellä lista käyttäjäkunnossapidon tehtäviä tehtäväksi tietyin väliajoin, kuten jokaisen vuoron alussa tai kerran viikossa ja jotka heidän halutaan raportoitavan. Näitä voivat olla esimerkiksi koneen ja sen eri osien puhdistaminen, arvojen mittaaminen tai vaikkapa silmämääräiset visuaaliset tarkastukset.

Operaattori tuottaa työssään niin paljon dataa ja erilaisiin havaintoihin perustuvia tutkimuksia, että jo se osaltaan ehkäisee vikaantumisten määrää. Järjestelmään tehtävien kirjausten avulla dokumentaatio tehdyistä toimenpiteistä tulee julki ja havainnot myös välittyvät eteenpäin.

Operaattorikunnossapidon käynnistäminen paitsi toteuttaa ennakoivaa kunnossapitoa, myös edistää tuotannon ja kunnossapidon välistä kommunikaatiota ja yhteistyötä. Digitaalisessa muodossa olevat ohjeet ja dokumentaatiot muistuttavat ja ohjeistavat itse tekemiseen.

Operaattorikunnossapito Novissa

Ratkaisu

• Sovellus ohjaa käyttäjää oikea-aikaisiin käyttäjäkunnossapidon toimenpiteisiin, kuten rasvaukset, puhdistukset ja tarkastukset. Toimenpiteet voidaan tehdä:
    • Ajan mukaan
    • Käyntimäärän mukaan
    • Kappalemäärän mukaan
    • Tilauksen etenemisen mukaan
    • Tuotekohtaisesti
    • Vuorokohtaisesti
  • Sovellus ohjeistaa käyttäjää standardisoituun toimintatapaan
    • Vaiheistamalla toimenpiteet
    • Kuvallisilla ja sanallisilla ohjeilla
    • Dokumenteilla

Hyödyt

• Varmistat koneen toiminnan kannalta kriittisten toimenpiteiden toteutumisen helppokäyttöisellä ratkaisulla
  • Voit havaita poikkeamia toimenpiteiden seurauksena
  • Voit mitata toimenpiteiden onnistumista ja oikea-aikaisuutta kehittääksesi toimintaasi
  • Voit hyödyntää dynaamista laskentamallia tulevista toimenpiteistä

Tuloksena parannat tuotantolaitteidesi käyttövarmuutta.

Kiinnostuitko Novi Operaattorikunnossapidosta? Kysy lisää!