1. Tuotetietopankki
  2. Novi by Pinja
  3. Novi by Pinja kaikki toiminnallisuudet

Novi Operaattorikunnossapito

Operaattorikunnossapito on Novi-kunnossapitojärjestelmään erikseen liitettävä toiminnallisuus.

Tuotannon operaattorit ovat ennakoivan kunnossapidon tärkein tuki ja lähde. Operaattoreiden tekemien tarkastuksien ja huoltotoimenpiteillä on  todettu olevan merkittävä vaikutus laitteiden ja koneiden vikaantumisen vähenemiseen jopa 10-30%.

Koneella työskentelevät operaattorit operoivat ja tarkkailevat jatkuvasti laitteistoa sekä tuottavat arvokasta dataa ja havaintoja kunnossapidolle. Usein tuotannon operaattori pääsee kiinni koneen tai laitteen vikaan ennen kuin se aiheuttaa suurempia ongelmia tai kerrannaisvaikutuksia. Operaattoreiden tekemät tarkastukset ja kevyet huoltotoimenpiteet vapauttavat kunnossapidon aikaa keskittymään kriittisimpiin ja erityisosaamista vaativiin kunnossapitotöihin.

Operaattorihuollot-laajennuksen avulla pystytään varmistamaan, että käyttäjäkunnossapidon tarkastukset ja kevyet huollot tehdään oikealla tavalla ja oikeaan aikaan (ennakoiva kunnossapito). Näin saadaan luotua standardoitu toimintatapa ja samalla edistetään tuotannon ja kunnossapidon välistä kommunikaatiota sekä yhteistyötä.

Operaattorikunnossapidon keskeiset ominaisuudet

• Selkeä ja helppokäyttöinen mobiilikäyttöliittymä
  • Operaattorihuollot-laajennus ohjaa operaattoria standardisoituun toimintatapaan tarjoamalla
    • Vaiheistetut toimenpiteet
    • Kuvalliset ja sanalliset ohjeet
    • Dokumentit
  • Toimenpiteet voidaan aikatauluttaa esimerkiksi seuraavien muuttujien mukaan:
    • Aika
    • Käynti- tai kappalemäärä
    • Tilauksen eteneminen
    • Tuote
    • Vuoro

Operaattorikunnossapidon keskeiset hyödyt

• Laitteiden vikaantuminen vähenee.
  • Toimintatapa standardoituu.
  • Kunnossapidon tarkastukset ja huollot tehdään oikeaan aikaan oikealla tavalla.
  • Saadaan tietoa käyttäjäkunnossapidon vaikutuksesta vikaantumisiin.

• Tuotannon ja kunnossapidon välinen kommunikaatio ja yhteistyö paranee.
  • Kunnossapito-organisaation aika vapautuu kriittisimpiin ja erityisosaamista vaativiin kunnossapitotöihin.

Kiinnostuitko Novi Operaattorikunnossapidosta? Kysy lisää!